Bok eller närmare bestämt kokbok

Nu under pappaledigheten har jag tagit ett visst krafttag i matlagningen, där jag har bytt ut många snabba halvfabrikat mot lite mer vällagade maträtter. Det har i sin tur gett lite positiva effekter, man känner sig piggare och fräschare samt att man har gått ned ett par kilo i vikt.

Jag har länge velat göra min egen kokbok, men har aldrig riktigt kunnat hitta en röd tråd i vad den skall handla om. Men nu tror jag att jag har gjort det, det kommer vara enkla vardagsrecept, mina egna varianter på maten man växte upp med på 80-talet. Sedan lite annat också, ca 60-70 sidor, fortfarande tidigt in i processen men jag har antecknat ned 14 av ca 30 tilltänkta recept. De skall bara lagas lite mer och sedan fotograferas.

 

Tanken är att boken skall vara klar under våren, sen får vi se om något förlag nappar på min kokbok. Har inga större förväntningar på att de ska nappa med tanke på hur många kokböcker som släpps varje år. Men det vore ju roligt om den gavs ut i vanliga handeln. Gör den inte det är det inte hela världen heller, utan då har jag tänkt att man skall kunna införskaffa den via blurb, ett företag där man köper fotoböcker för ett självkostnadspris. Sedan tänkte jag försöka få den publicerad på Amazon för kindleplattformen, det kryllar inte direkt av svenska böcker där. En annan tanke är att översätta den till engelska också just för Amazon´s räkning.

Här är första bilden från boken (kyckling i ugn):

DSC_3452-1

 

Italienska köttbullar:

DSC_1497-1

Leave a Reply

%d bloggers like this: