From paris with love, test av fujifilm x-t1 som resekamrat

posted in Fotoutflykter

From paris with love, test av fujifilm x-t1 som resekamrat

Jag har alltid fotat med Nikon, men i våras så köpte jag mig en X-T1 från Fujifilm, hade mest tänkt använda mig av den till resor och dylikt. Men har börjat använda den mer och mer på uppdrag och i Stockfotografering också, bildkvaliten är suverän och objektivutbudet är förvånansvärt bra.

Det finns dock ett par nackdelar om man jämför med min Nikon D800, det finns ingen möjlighet att fota thethered, iso prestandan är sämre. Och uppenbarligen så skapar upplösningen 16vs36mpx viss skillnad i vad man kan göra efteråt med bilderna, framförallt i beskärning. Du måste helt enkelt tänka lite mer och få bilden rätt i kameran.

Men förutom det så ser jag bara fördelar, det är en fantastiskt reskamrat, speciellt i kombination med 18-135 som jag använde mig av i Paris.

Finns mycket att se i paris, vi började dagen med en tur till Sacre Coeur:

Även inomhus i Sacre Coeur presterade kameran bra, tänk er en riktigt mörk miljö och ett ganska ljussvagt objektiv. Men det fungerade:

Det finns massor av trevliga resturanger i Paris, typ denna helt rosa:


Vidare ned mot Arc de triumph:

_DSF2798

Promenad längs med  Champs-Elysees

_DSF2784

Som alla när man är i Paris så måste man se Tour Eiffel, svårt att fånga något unikt därifrån, en sak som har blivit photohed to death:

_DSF2825-Redigera _DSF2875
Vidare mot Notre Dame:

_DSF2914

Som väntat var det skum belysning inne i Notre Dame, men även där presterade objektivet och kameran bra:

Själva målet för Resan var Parc Des Princes:

_DSF2951

Men fick inte ta med mig 18-135mm in på själva arenan, så fick nöja mig med det fasta 35mm, där jag passade på att ta en panorama över arenan:

_DSF2982

För att summera det så är jag mycket nöjd med kameran och hur den presterade på en resa. Samt om man jämför med vikten med min nikon är den rena drömmen att resa med.
Det var allt för idag, ses snart igen.

 

%d bloggers like this: