Tulpaner

posted in Allmänt

Tulpaner

Har man ett dagjobb så försvinner ganska många fototillfällen i Sverige på vintern, det är ett konstant mörker när man åker till jobbet och när man kommer hem. Vill man fotografera när det är ljust kan man mer eller mindre glömma dagsljus under denna period. Vilket då gör att jag fotograferar med blixt under vinterhalvåret. När man löst ljusfrågan så gäller det ju att veta vad man faktiskt skall fotografera. Jag fotograferar ju allt som oftast mat, men vill ju fotografera annat också. Något jag hittat senaste veckorna på köksbordet är färska tulpaner, det verkar alltid vara säsong för färska tulpaner. Trodde det var något som kom på våren? Men det är nog historiskt, nu kan man ju få allt året om verkar det som. Så det har fått bli lite olika tulpanbilder som komplement till matbilderna de senaste veckorna.

Det finns en scen i House of Cards där de har färska tulpaner på ett bord, den scenen har fastnat på min näthinna, så använde den som inspiration för denna bild:

session5-373-1

Det brukar vara lite si och så med hårda skuggor när man ska sälja bilder så passade på att ta en utan skuggor:
session5-384-2

Förra veckan läste jag ett intressant DYI projekt där man skapar en bokeh wall. Här är min bokeh wall applicerat på tulpaner:
session6-464-3

Tulpaner är ganska fina som dom är också så har tagit ett par rätt upp och ned också:
session6-475-4 session6-479-5

Leave a Reply

%d bloggers like this: