Tillverkning av fotobakgrunder för matfoto

posted in Allmänt

Tillverkning av fotobakgrunder för matfoto

Många kanske tänker att det är svårt att göra sina egna bakgrunder till fotografering, att det behövs massor av verktyg, kanske en snickare samt en påse med pengar. Det trodde jag med, att det billigaste och enklaste alternativet var att använda sig av tyg i olika former. Men har under vintern undersökt andra möjligheter, och hade bestämt mig för att bygga någon form av bord själv. Den ena ritningen mer komplex än den andra. Men sedan kom jag fram till att jag kanske inte inte alls behöver bygga något bord, utan jag behöver ju egentligen bara lite olika färger på bordsskivor. Som jag antingen kan lägga på mitt befintliga matbord eller på några gipsbockar. Det jag började med var hyllplan i furu, 300mm breda x 3 som jag betsar i samma färg sedan betsar man andra sidan i en annan färg, och vips så har man två olika bordsskivor som kan förmedla olika stilar, så enkelt samt förhållandevis billigt men ändå så svårt att komma fram till.

Själva skapandet av skivan:

 DSC_4348

 

Lite exempel på de olika skivorna jag tillverkat:
session2-240-1 session2-258-2 session2-263-3

 De är ganska enkelt att göra dessa skivor, vill man pröva sig på olika lite mer avancerade tekniker så finns en guide på panduro som beskriver de enklaste teknikerna för att skapa olika trä ytor. Till översta bilden, den antikvita och gröna har jag använt mig av sliptekniken som är beskriven i guiden.

Är rätt roligt att se hur det blir när man använder sig av olika tekniker på skivorna, nästan så att man bara vill sitta och tillverka olika skivor bara för att se hur det blir.

Den vita skivan jag tillverkade i ett sammanhang:
session5-439

Leave a Reply

%d bloggers like this: