Pasta al forno quattro formaggi

posted in Allmänt

Pasta al forno quattro formaggi

Jag jobbar på med mina bakgrunder och bilder, det går långsamt men tror det kommer accelerera efter jul. Eller jag hoppas det, håller just nu på inreder min nya fotostudio/kontor på kvällar och nätter, när det är klart borde det öppnas upp för att fotografera mera. Målet är att försöka få fram minst 10 hyggliga bilder i veckan under 2014, får se om det lyckas. Har redan börjat så smått och försöker ta lite bilder då och då hemma, som bilden förra veckan på grytan.

Denna vecka fick det bli Pasta Al Forno, samtidigt som jag testade ett nytt bord.

Lite roligt med betydelsen al forno som blivit väldigt försvenskat när det används för att beskriva lasagne och allt som oftast lasagne bolognese.  Al forno är lite betyder lite fritt översatt “tillrett i ugnen.” Dvs när man beställer sin lasagne al forno, så får man lasagne bolognese. För mig hade det nog varit mer intressant och veta vad jag får för lasagne än att veta att den är tillagad i ugnen. Det blir nästan som att skriva köttbullar stekta i stekpanna, för att dra en svensk liknelse.

Alltså blir blir det mer korrekt sätt att använda Al Forno till pasta generellt, då den allt som oftast är kokt, På så sätt signalerar man att man har tillagat pastan i ugnen, där av titeln. Pasta al forno 🙂

DSC_4017-1

Leave a Reply

%d bloggers like this: