Fotowalk / Vår


Våren och knackar på dörren, den vill verkligen in och ta bort det eviga mörkret som vi haft under ett halvår. Tycker normaltsätt inte att vinter är så jobbig, visst blir det lite problem med all snö vi har haft men det värsta är nog att det enbart varit några enstaka soldagar och man har nästan uteslutet jobbat när solen har tittat fram. Det har varit som ett gråttmörker utan dess like i denna vinter. Det känns väldigt jobbigt med tanke på att det nästan inte var någon sommar heller.

Så man blev väldigt glad i helgen när solen faktiskt visade sig, då var det bara att passa på att vistas ute så mycket som möjligt. Min vana trogen så tog jag med mig kameran, det finns bilder överallt som bara väntar på att fångas. Just denna promenad så väckte ett par getter eller om det kanske t.om. är får, i vilket fall som helst så väckte det mitt intresse vilket ledde till en bild.

Solande får:

wpid-20130224-_DSC1768.jpg

Nu kommer förhoppningsvis våren med stormsteg, en av de saker jag personligen ser fram emot är körsbärsträdsblommingen. Alltså de japanska körsbärsträden, tycker de symboliserar starten på den härliga sommaren. De blommar någon gång i slutet på April till början av Maj. I Stockholm finns de lite överallt det har blivit populärt att plantera dom i bland annat lekparker. I stort antal hittar man dom i Hammarbysjöstad och Kungsträdgården, kan verkligen rekommendera ett besök när de börjar blomma, jag kommer som vanligt att vara på plats och fotografera blommorna.

Körsbärsträd i full blom i kungsträdgården:
wpid-20090430-_DSC5855-Edit.jpg

Men även krokusar tittar så smått fram ganska snart, och påskliljor. Trevligt när växtligheten kommer tillbaka. I år hade jag velat tagit om ett par bilder som jag tog för ett par år sedan, de har visat sig vara väldigt populära Microstockobjekt. Dock är jag längre inte helt nöjd med bilderna och känner på mig att 5 år senare kan jag ta bättre bilder än de jag tog 2008. 

Krokus anno 2008 i Hammarbysjöstad:

20080322-00028

Leave a Reply

%d bloggers like this: