VD eller CEO?

posted in Allmänt

VD eller CEO?

Snart är det dags, sitter och väntar på de att skatteverket ska granska mina uppgifter, men sedan kanske man kan titulera sig VD eller kanske det mer internationella CEO. Det gör man kanske inte till vardags, men väl Fotograf Philip ligger väl mer nära till hands än Philip VD för Fotograf Philip.  VD låter ju fint men kanske inte så praktiskt att använda i ett enmanna företag. Har varit på gång ganska länge att lämna hobbyverksamheten och frilandsfinans för att fotografera för att bli egen, och snart är det alltså dags.

I och med att firman är i startgropparna har jag funderat på att uppgradera, eller göra vissa tillägg i fotoutrustningen. Vill ha en mer portabel kamera än min gamla trotjänare för att alltid bära med mig i väskan så dels man aldrig missar ett fototillfälle men även få igång vardagsdokumentationen igen, har sneglat lite på vad som finns på marknaden men inte riktigt fattat ett beslut ännu.

Men för att testa mig själv lite om man faktiskt skulle använda en kamera i litet format så har jag burit med mig min nuvarande kompakta kamera en Panasonic GF1. Inget fel på den, men det kan bli lite bättre, de största nackdelarna jag ser med GF1 är att för att leverera tillräckligt bra bildfiler(för försäljning) så krävs optimala förhållanden. Samt att den saknar en sökare, den där lilla saken som fanns på gamla analoga kameror. LCD och Liveview i all ära men är det ljust ute så är det svårt att se motivet och komponera ordentligt med en LCD skärm. Men har lyckats ta ett par bilder jag gillar i veckan med GF1:an.

Ensam krokus:

_1050596

 

American Beauty:

_1050571-2

Krokus i stan:

Group of purple crocus outside a city scene

Leave a Reply

%d bloggers like this: