Prioriteringar

Det var ett tag sen jag tog mig tiden att skriva om min fotografering. Tyvärr så räcker tiden inte till eller som på senare tid har jag prioriterat annat. Men jag har inte legat på latsidan utan det har varit en ganska hektisk period som precis lugnar ned sig, en period fylld av fotograferande. Har haft ett uppdrag åt ett Italienskt matmagasin Al dente där det hittills blivit två nummer som innehåller mina bilder och ett tredje är på gång i slutet av november.

I det första numret så blev det ett reportage där jag bistod med bilder. Ganska nervöst då jag inte riktigt har jobbat så mycket med naturligt ljus. Vilket är kanske förståeligt i vårat land, det finns ju inte så mycket naturligt ljus på kvällstid mer än hälften av året. Så jag har mest arbetat med blixtar. Principen är dock den samma bara att tekniken är lite annorlunda och stativ är nästan ett måste för att det skall bli skarpt, vilket ställer till det lite för mig då jag gillar att gå runt med kameran och fota från olika vinklar. Det blir lite mer omständligt när man måste placera om ett stativ. Men det blev lyckat och de blev nöjda. Här är ett smakprov av vad som blev publicerat i tidningen.
DSC_3806-1

I andra numret var man lite mer varm i kläderna, det numret finns även ute i butik nu om man skulle vilja införskaffa sin egen kopia eller varför inte en prenumeration? Även här ett smakprov från tidningen:
DSC_6313-1

Ser med spänning fram emot det tredje numret, vilket jag tror kommer bli bäst hittills. Det är en sak att se bilderna på en skärm, och en helt annan när man ser de i sin helhet i t.ex. en tidning. Återkommer senare när numret finns att införskaffa.

Kommer under den närmaste tiden även att uppdatera min portfolio med de senaste matbilder, och även ett par nya porträtt. Så stay tuned.

Leave a Reply

%d bloggers like this: